Geschiedenis bedrijf
Rijtuigenbouw Verdonschot bestaat sinds 1992 en is al die tijd gevestigd in Someren.  Vanaf het begin maken wij veel verschillende sport  en aanverwante rijtuigen die inmiddels over de wereld staan. De allereesten lopen nu nog in wedstrijden.

We zijn vrij snel over gegaan op schokdempers op de rijtuigen, omdat dit veel voordelen heeft. Ondanks dat dit een moeilijke technologie is zijn we daar goed in geslaagd. Eerst de modellen met de onafhankelijke wielophanging, daarna de semi onafhankelijke modellen, die wat goedkoper te bouwen zijn.

Rijtuigenbouw Verdonschot heeft veel klanten die in enkelspan en tweespan, zowel bij paarden als pony’s, wereldwijd in hun land kampioen zijn geworden, van lage tot nationale en internationale rubrieken. Zelf tot wereldkampioen. Daar zijn we trots op en hopen in de komende jaren nog veel klanten van dienst te kunnen zijn.

Ervaring
Er is veel ervaring bij Rijtuigenbouw Verdonschot, daar wij al bijna 30 jaar rijtuigen produceren. Wij hebben de opkomst van de stuurvertraging meegemaakt en hebben 3 patenten op door ons ontwikkelde systemen. We zijn in staat om voor de klant een specifiek rijtuig te bouwen naar de wensen van de klant, mits dit technisch verantwoord is.

Doelstelling
De doelstelling van Rijtuigenbouw Verdonschot is om in Nederland vanuit de regio Eindhoven, waar veel technologie vandaan komt een kwalitatief hoogwaardig product te bouwen, voor een redelijk acceptabele prijs. Door de hoge kwaliteit houd het rijtuig een hoge inruilwaarde. We doen veel aan ontwikkeling en research en zijn dan ook altijd bezig met innovaties op het gebied van de rijtuigenbouw. Doordat we kleine series maken zijn die vrij snel in productie.